Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia letecká nehoda v Rusku: Traja mŕtvi a dvaja zranení

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOSKVA - Najmenej troch mŕtvych si dnes vyžiadala havária civilného vrtuľníka Mi-8 na Čukotke. Oznámili to miestne úrady.

Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie helikoptéra približne o 11:35 miestneho času (02:35 SELČ) pri pristávaní neďaleko dediny Billings zlyhal motor a stroj s tromi členmi posádky a dvoma cestujúcimi sa zrútil a ocitol sa v plameňoch. Požiar sa miestnym hasičom podarilo zlikvidovať.

Vrtuľník pri svojom lete pozdĺž severného pobrežia polostrova kontroloval rádionavigačné majáky.

Príčiny nešťastia sa vyšetrujú. Na miesto teraz smeruje ďalšia helikoptéra s lekármi na palube, aby poskytli odbornú starostlivosť dvom zraneným.

Podobné nešťastia nie sú v Rusku vzácne. Tento mesiac zahynulo päť ľudí na západnej Sibíri pri pokuse o núdzové pristátie v koryte rieky Ob v lietadle Antonov An-24, ktorému za letu vzplanul motor. O niekoľko dní skôr najmenej dvaja ľudia prišli o život a ďalších 14 bolo zranených pri páde civilného vrtuľníka Mi-8 pri Irkutsku na Sibíri, ktorý prepravoval robotníkov k pracovnej smene na vrtnej veži. Minulý mesiac ri Petrozavodsku na severozápade krajiny pri nehode lietadla Tu-134 zahynulo 47 ľudí. Následne sa prezident Dmitrij Medvedev dožadoval urýchleného stiahnutia zastaraných strojov prevádzky, ale to by podľa tlače pripravilo rozsiahle oblasti Sibíri a Ďalekého východu o letecké spojenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu