Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovák s nožom vynucoval od detí sex!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Chlapca (10) a dievča (8) mal donútiť na odľahlom mieste s loveckým nožom v ruke k orálnemu sexu aj iným praktikám. Sudca jeho počínanie označil za perverzné. Školáci sa do dnešného dňa zo zážitku nespamätali a trpia na posttraumatickú stresovú poruchu.

Dnes poslal súd v Ostrave Štefana (32) za znásilnenie do väzenia na desať rokov. Samotný odsúdený tvrdí, že sa na nič nepamätá a obvinenia pred súdom označil za "blbosť".

Podľa súdu na odľahlom mieste deti donútil, aby si ľahli na zem. Potom ich obchytkával, obe donútil k orálnemu sexu a ďalším praktikám. Navyše sa im aj vyhrážal, že ak niečo povedia, ublíži nielen im, ale aj ich rodinám.

Rozsudok nie je právoplatný. Števo, ktorý sa narodil na Slovensku a s družkou žil v Orlovej, sa ešte v pojednávacej sieni odvolal. "Celý tento proces je blbosť," povedal sudcovi. Štátna zástupkyňa Brigita Bilíková ho označila za veľmi nebezpečného pre spoločnosť a ponechala si lehotu na rozmyslenie.

S rozsudkom nesúhlasí ani advokátka súdeného Jana Barvíková. Podľa nej sa policajti počas vyšetrovania dopustili mnohých chýb a dôkazy v podobe expertíz DNA a zaistené pachové stopy nie sú dostatočne presvedčivé. Tvrdí, že jej klient je nevinný aj napriek tomu, že sa počas vyšetrovania trikrát priamo alebo nepriamo priznal. "Povedal, že to urobil, ale na nič si nepamätá," povedal sudca.

Podľa Barvíkovej sa ale Štefan nikdy nepriznal. "Toto vyhlásenie bolo pod nátlakom. Dva dni bol v policajnej cele a vyšetrovatelia tvrdili, že majú nezvratné dôkazy. Povedal len, že ak to tak naozaj je, tak to musel urobiť, ale na nič také si nepamätá," uviedla advokátka.

Deti sa vlani 8. januára v Orlovej sánkovali. O zločine sa policajti dozvedeli v rovnaký deň od rodičov jedného z detí. Kriminalisti postupne preverili alibi desiatok mužov z okolia či chovancov výchovných ústavov. Celkom preverili stovky ľudí. V sieti uviazol vtedy Štefan, ktorého nakoniec aj obvinili.

Štefan sa pohyboval v oblasti Ostravy a Karvinej. V minulosti ho už vyšetrovali a odsúdili za trestnú činnosť násilného a mravnostného charakteru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu