Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladík si takmer odpílil hlavu, od smrti ho delil milimeter!

Tomovi zostala nepekná jazva Zobraziť galériu (3)
Tomovi zostala nepekná jazva (Zdroj: Geoff Robinson)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličan Tom Connelly (21) mal neuveriteľné šťastie. Pri orezávaní vetiev na strome sa mu pošmykla noha a píla sa mu zaryla do krku aj paže. Rozorvala žily a krčnú tepnu nebezpečne minula iba o 1 mm.

Šokovaný mladík videl, ako z neho tečie krv, ale pre adrenalín necítil žiadnu bolesť. Po výkriku na miesto pribehli spolupracovníci, jeden z nich mu nakázal priložiť ruky na krk, zatiaľ čo on mu držal hlavu. Opatrne Toma uložili na zem a do príchodu záchranárov vyvíjali tlak na ranu.

Podľa lekára mladíka od vykrvácania delili iba tri minúty. Urýchlene ho vrtuľníkom previezli do nemocnice, kde sa podrobil desaťhodinovej operácii, počas ktorej dostal do ramena nervový štep. Chirurgovia dúfajú, že sa mu pohyblivosť obnoví na 90 percent.

Tomovo telo momentálne zdobí 40 stehov a 38-centimetrová jazva, ktorá sa tiahne od lopatky až po priedušnicu. Zdá sa však, že uzdravovanie priebeha veľmi dobre a mladík sa chce vrátiť naplno do práce. Podľa jeho slov sa cíti neuveriteľne šťastný, že je stále medzi živými.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu