Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Politici vypili za pol roka 26 tisíc fliaš "predsedníckeho" vína

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Keď hodnotil veľvyslanec Poľska na Slovensku Andrzej Krawczyk výsledky maďarského predsedníctva Rady Európskej únie, ktoré prebiehalo v 1. polroku 2011, nešetril chválou za výsledky predvstupových rokovaní s Chorvátskom.

"Makali do poslednej chvíle," komentoval 6. júla Krawczyk prácu maďarských vyjednávačov a ako správny diplomat sa vopred ospravedlnil za použitie slangového slova "makali".

Ako sa však ukázalo, na dobrých výsledkoch maďarskej diplomacie pri rokovaniach sa možno nepodpísala len tvrdá práca, ale aj dobrá atmosféra podporená kvalitným vínom.

"Na podujatiach v rámci maďarského predsedníctva sa vypilo 26.000 fliaš maďarského 'predsedníckeho' vína, ktoré, dúfame, chutilo," priznal veľvyslanec Maďarskej republiky Antal Heizer na spoločnej tlačovej konferencii s Krawczykom a ďalšími predstaviteľmi štátov, ktoré sa striedajú na čele Rady Európskej únie.

Maďarsko investovalo do svojho predsedníctva 85 miliónov eur, organizovalo 2300 podujatí v Bruseli a ďalších dva a pol stovky v Maďarsku. Južného suseda Slovenska za šesť mesiacov jeho predsedníctva navštívilo šesť a pol tisíca členov rôznych delegácií, ktorí mali k dispozícii okrem iného aj "predsednícke" víno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu