Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prepad vlaku vo Francúzsku: Ľudia sa báli o životy!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: AFP)

MARSEILLE - Dvadsiatka zločincov zaútočila vo štvrtok večer na nákladný vlak prechádzajúci juhofrancouzským prístavným mestom Marseille spôsobom, ktorý podľa miestnych komentárov pripomína filmové scény. Uviedli to dnes francúzske informačné servery.

Útočníci umiestnili na koľaje v severnej štvrti Ruisseau Mirabeau kovové nosníky a nákupné vozíky, do ktorých okolo 21:00 SELČ narazil osobný rýchlik. Zastavením zablokoval cestu nákladnému vlaku, ktorý bol skutočným terčom bandy. Jej členovia odniesli z vagónov doposiaľ bližšie nespresnený tovar v kartónoch.

Incident narušil po dobu troch hodín miestnu železničnú dopravu. Lokomotíva osobného vlaku bola nepojazdná a desiatky cestujúcich museli ujsť po trati pešo asi 500 metrov, než došli k priecestiu, kde sa ich ujali záchranári.
 
"Ide o mimoriadnu udalosť. Ide o zjavný úmysel škodiť, ktorý mohol mať vážne následky. Je šťastie, že cestujúci a rušňovodič neboli zranení," zdôraznil hovorca štátnych dráh SNCF.
 
Podľa očitých svedkov napadli vlaky mladíci v kuklách. Polícia podľa miestnych médií prišla na miesto zločinu po ich odchode a zatiaľ ich nechytila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu