Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Poctivý vojak odovzdal polícii milión eur

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BERLÍN - Vojak nemeckej armády odovzdal dnes polícii milión eur, ktoré vypadli v pondelok na diaľnici z obrneného vozidla bezpečnostnej služby.

Nikto ho však nepochválil za čestnosť. Naopak, hrozí mu obvinenie z porušenia zákona, pretože 41-ročný vojak si tri schránky s hotovosťou nechal u seba celé dva dni.

Prípad sa začal v pondelok, keď alarm upozornil posádku komerčnej bezpečnostnej služby prevážajúcej finančnú hotovosť, že sa jej za jazdy po diaľnici A7 otvorili zadné dvere na vozidle.

Pri meste Oberthulba, približne 100 kilometrov východne od Frankfurtu, zistili, že stratili tri schránky s hotovosťou.

Polícia požiadala o pomoc verejnosť a prihlásili sa jej svedkovia. Jeden videl schránky s hotovosťou vypadnúť von z auta, iní ich videli ležať na ceste a ďalší svedok si zapamätal, že tam stálo vojenské auto a niečo nakladalo.

Polícia v meste Bad Kissingen považuje vrátenie hotovosti po takom dlhom odklade za podozrivé a vyšetruje, či si vojak pôvodne nemienil nájdené peniaze ponechať.

Prokurátor Rainer Vogt povedal, že rozhodnutie, či vojaka obvinia, padne zrejme na budúci týždeň. Hrozí mu pokuta alebo až trojročné väzenie. Informovala agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu