Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Osem amerických turistov sa utopilo pri pobreží Mexika

Pátranie po nezvestných Zobraziť galériu (5)
Pátranie po nezvestných

SAN FELIPE - Osem amerických turistov sa pravdepodobne utopilo pri mexickom polostrove Baja California, keď sa ich loď prevrátila v búrke.

Oznámili to dnes tlačové agentúry. Podľa ich informácií sa v pondelok podarilo nájsť len mŕtve telo jedného muža; záchranári už ale zvažovali, že pátranie po možných preživších odvolajú a že budú hľadať len ďalšie mŕtve telá.

Športová rybárska loď Erik dlhá 35 metrov vyrazila v sobotu na šesťdňovú plavbu so 43 osobami na palube, medzi ktorými bolo 27 amerických turistov a 16 členov posádky. Už počas prvej noci mimo prístavu ale loď zasiahla búrka a v nedeľu ráno miestneho času sa potopila v oblasti ležiacej asi 100 kilometrov od obľúbeného turistického a rybárskeho strediska San Felipe.

Zachrániť sa podarilo 19 turistov a všetkých 16 členov posádky, ktorí sa celé hodiny držali záchranných kruhov, záchranných viest a ďalších plávajúcich predmetov a pokúšali sa doplávať k pobrežiu. Troch z nich zahliadli miestni rybári, ktorí ich naložili do lode, doviezli do prístavu a spustili záchrannú akciu.

Po celodennom pátraní našli záchranári jedného mŕtveho a vzdali sa nádeje, že by mohli nájsť sedem nezvestných ešte nažive. Na pomoc privolali potápačov, ktorí budú pátrať po mŕtvych telách, napísala agentúra Reuters. Ako mŕtvy muž, tak sedem nezvestných sú všetci americkí občania; na rybársku výpravu podľa informácií agentúry AP vyrážali rok čo rok pri príležitosti najväčšieho amerického sviatku, Dňa nezávislosti.

Medzi nezvestnými je aj Mark Dorland (62), ktorý sa budúci mesiac mal ženiť s Kristínou Bronsteinovou. Tá sa o nešťastí dozvedela v pondelok od manželky organizátora výpravy, ktorá jej povedala, že jej Mark bol jedným z prvých, kto spadli do vody. Plávaciu vestu vraj na sebe nemal.

Loď Erik sa v Kalifornskom zálive plaví od roku 1989. Postavená bola v Holandsku a bola vybavená stabilizátormi, s ktorých pomocou mala zvládnuť rozbúrené more.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu