Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Kaddáfí varoval NATO: Budete čeliť katastrofe

Priaznivci Kaddáfího v Tripolise
Priaznivci Kaddáfího v Tripolise (Zdroj: YouTube)

TRIPOLIS - Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí vyzval včera NATO na zastavenie leteckých úderov voči jeho krajine. V opačnom prípade varoval alianciu pred katastrofou a pohrozil odvetnými útokmi na Európu.

"Radíme vám, aby ste sa stiahli skôr, ako budete čeliť katastrofe," vyhlásil Kaddáfí vo vopred nahratom príhovore, ktorý si vypočuli tisícky jeho priaznivcov, zhromaždených na hlavnom námestí v metropole Tripolis. Išlo o jedno z najväčších prokaddáfíovských zhromaždení za posledné týždne.
      
V prípade ak vojenské operácie NATO v Líbyi neprestanú, je Kaddáfí podľa vlastných slov odhodlaný odpovedať rovnakým spôsobom a preniesť boje aj do Európy: "Keď budeme chcieť, pohneme sa na Európu ako kobylky a včely". Európske "domovy, úrady, rodiny" sa podľa Kaddáfího stanú legitímnymi vojenskými cieľmi, podobne ako to robí NATO v Líbyi.
      
Kaddáfí tiež odsúdil rozhodnutie Medzinárodného trestného súdu (ICC), ktorý v pondelok vydal zatykače na neho, jeho syna Sajfa Isláma a jeho švagra, šéfa tajnej služby Abdalláha Sanúsího. Líbyjských povstalcov označil za zradcov, ktorí dostali krajinu do súčasných ťažkostí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu