Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Scéna ako z hororu: Loď nechala plavca na otvorenom mori!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Mladý Američan utrpel počas šnorchlovania pri austrálskej Veľkej koralovej bariére šok, keď zistil, že jeho turistická loď odplávala do prístavu bez neho.

Osamotený 28-ročný plavec Ian Cole tak na vlastnej koži zažíval scénu z hororu Otvorené more. "Adrenalín mi prudko stúpol a na chvíľu ma zachvátila panika, čo bola najhoršia vec, akú som v tom momente mohol urobiť," uviedol dnes Ian pre denník Cairns Post..

Američan mal šťastie, že nablízku sa nachádzala ďalšia turistická loď. Inak, ako sám povedal, sa mohol utopiť. Predstaviteľ príslušnej turistickej spoločnosti odmietol, že by bol plavec v nebezpečenstve, keďže v okolí boli aj iné plavidlá. Zamestnanca, ktorý bol zodpovedný za odplávanie lode bez Colea, prepustili.

Incident pripomenul osud dvoch amerických potápačov, ktorých nechala ich loď pri koralových útesoch severovýchodne od pobrežia Austrálie v roku 1998. Telá Toma a Eileen Lonerganovcov sa nikdy nenašli a podľa predpokladov sa utopili alebo ich zožrali žraloky. Ich tragický príbeh inšpiroval tvorcov filmu Otvorené more z roku 2003.
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu