Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hackeri sa nabúrali do počítačovej siete amerického Senátu

Ilusračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilusračné Foto

WASHINGTON - Webstránku amerického Senátu cez víkend napadli hackeri, po čom úrady nariadili bezpečnostnú kontrolu všetkých internetových sietí hornej komory Kongresu.

K útoku sa v pondelok prihlásila voľné organizovaná hackerská skupina Lulz Security. Na internete zverejnila zoznam súborov, ktoré sa nezdajú byť citlivé, naznačujú však, že hackeri sa dostali do počítačovej siete Senátu.

Úrad pre bezpečnosť Kongesu uviedol, že hackeri prenikli do verejnej časti webstránky, pričom sa nedostali za ochranu serveru do citlivejších častí siete. Nedošlo tak k úniku dôverných informácií z okruhu senátorov.

Lulz Security v minulosti už napadla aj webovú sieť Sony, spoločnosti Nintendo alebo Verejného vysielacieho systému v USA.

"Nemáme veľmi radi americkú vládu," uviedla v pondelok hackerská skupina Lulz Security. "Je to malé, len tak pre zábavu, zverejnenie niektorých interných dát zo Senate.gov - je to akt vojny, páni? Problém?"

Tieto vyjadrenia zjavne súvisia s medializovanými vyhláseniami americkej armády o tom, že by mohla reagovať na počítačové útoky z cudziny tradičnou vojenskou silou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu