Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvé testy na baktérie vo fazuľových výhonkoch sú negatívne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Prvé výsledky testov nepotvrdili výskyt nebezpečnej črevnej baktérie na zeleninových klíčkoch z farmy v Dolnom Sasku. Oznámilo to dnes podľa agentúry DPA tamojšie ministerstvo pre ochranu spotrebiteľov.

Zo 40 odobratých vzoriek na podozrivej farme v dolnosaskom Bienenbütteli vyhodnotili 23 a všetky mali negatívny výsledok na prítomnosť baktérie EHEC. Šírenie tejto baktérie si v Európe vyžiadalo 22 mŕtvych a vyše 2000 v 12 krajinách. Zvyšných 17 vzoriek stále analyzujú.
 
Poľnohospodársky podnik v Bienenbütteli sa dostal do podozrenia preto, že sa k nemu zbiehali dodávateľské trasy potravín, ktoré infikovaní konzumovali. Dolnosaské úrady preto hovorili o veľmi silných logických dôkazoch a nádeji, že sa konečne podaril nájsť dlho hľadaný zdroj smrtiaceho ochorenia.
 
predtým pri pátraní po jej zdroji a prenášačovi padlo podozrenie na uhorky dovážané zo Španielska, neskôr na jednu reštauráciu v Lübecku a potom na masovú slávnosť usporiadanú k výročiu hamburského prístavu. Ani jedno z týchto podozrení sa ale nepotvrdilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu