Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Omyl na Facebooku: Dievčine chceli prísť na oslavu stovky ľudí

Kvôli veľkému davu zasahovala aj polícia Zobraziť galériu (3)
Kvôli veľkému davu zasahovala aj polícia (Zdroj: SITA)

HAMBURG - Pred odoslaním pozvánky na oslavu narodenín si je dobré skontrolovať nastavenia svojho konta na Facebooku.

Presvedčilo sa o tom teraz už aj dievča (16) z nemeckého Hamburgu, ktoré zabudlo označiť pozvánku na oslavu svojich narodenín ako súkromnú a tak okrem jej rodiny a priateľov sa na ňu chcelo v piatok večer dostať aj viac ako 1500 ďalších ľudí.
      
Zasahovať muselo dokonca aj okolo 100 policajtov s koňmi, ktorí pred valiacim sa davom "pozvaných" hostí uzavreli okolie domu dievčaťa, identifikovaného len ako Thessa.
      
Hovorca polície v Hamburgu dnes uviedol, že 11 ľudí dočasne zadržali. Niekoľko dievčat obutých iba v tzv. žabkách sa porezalo na rozbitom skle. Výtržníci tiež podpaľovali odpadkové koše. Situácia sa upokojila až v sobotu okolo druhej hodiny ráno.
      
Tým, že Thessa neoznačila pozvanie na oslavu ako súkromné, začalo sa ako lavína šíriť medzi používateľmi Facebooku - na večierku nakoniec prejavilo záujem zúčastniť sa viac ako 15.000 ľudí. Thessa sa ho pokúšala cez internet zrušiť, ale bez úspechu. Skončilo to tým, že stovky mladých ľudí z Hamburgu a celého Nemecka sa začali schádzať k domu oslávenkyne.
      
Mladí ľudia mali so sebou plagáty s nápisom "Milujeme Thessu" a oblečené tričká s obrázkom z profilu ich "hostiteľky". Niektorí dokonca spievať pieseň, ktorú ktosi pre Thessu zložil pred konaním akcie a rozšíril po Facebooku.
      
"Bola tam skvelá atmosféra, skoro ako na festivale," povedala jedna z účastníčok "oslavy" pre Deutsche Welle, hoci Thessa sa davu neukázala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu