Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Gigantické potkany útočia, deťom vylupujú oči!

Potkany zabijaci sú veľké ako mačka Zobraziť galériu (2)
Potkany zabijaci sú veľké ako mačka

CAPE TOWN - Juhoafrické úrady vinia potkany veľké ako mačky z toho, že počas uplynulých týždňov niekoľkrát zaútočili na deti a dve z nich dokonca mali zabiť.

Gigantické hlodavce s prednými zubami dlhými 2,5 centimetra dorastajú do dĺžky takmer jedného metra vrátane chvosta.

Jednou z obetí údajného útoku sa stala trojročná Lunathi Dwadwaová, ktorú malo zviera napadnúť minulý týždeň v slume v Kapskom Meste. Dievčatko malo dokonca vylúpnuté oči. "Nemôžem zabudnúť na ten hrozný pohľad. Potkan dcérke objedol takmer celú tvár, jedno oko jej vylúpol a druhé viselo len na kúsku mäsa," povedala Lunathina matka Bukiswa (27). Polícia jej vraj po príchode do domu povedala, že "takéto niečo mohli urobiť jedine potkany".

Ďalšie dieťa zomrelo počas podobného útoku o deň neskôr, tentokrát v okrese Soweto neďaleko Johannesburgu. Jeho matku obvinila polícia z nedbanlivosti a zanedbania starostlivosti, pretože bola v inkriminovanom čase vonku s priateľmi.

Minulý mesiac zomrela 77-ročná dôchodkyňa po tom, ako jej obrovský potkan zožral polovicu tváre. Hlodavce, ktoré útočia, sú všežravé a za rok dokážu splodiť až 50 mladých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu