Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zahanbená al-Kájda: Návod na bombu jej vymenili za koláčiky!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LONDÝN - Britská tajná služba (MI6) sa nabúrala do internetovej stránky teroristickej siete al-Kájda a vymenila návod na zostrojenie výbušniny receptom na tradičný múčnik. Píše o tom dnes denník The Daily Telegraph.

Terčom kybernetického útoku MI6 sa vlani stal anglicky písaný časopis Inspire zameraný na moslimskú populáciu žijúcu v západných krajinách, ktorý založili stúpenci organizácie al-Kájda na Arabskom polostrove. Britskí agenti väčšinu obsahu 67stránkového vydania magazínu zmenili.

Miesto článku Vyrobte si bombu v kuchyni vašej mamičky tak boli čitatelia odkázaní napríklad na recepty na Najlepšie sladké košíčky v Amerike z pera televíznej moderátorky Ellen DeGeneresovej.

Podľa denníka The Washington Post nasledovala akcia britskej rozviedky po sporoch americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) a nového amerického špeciálneho úradu na ochranu kybernetického priestoru. Kým kybernetická jednotka chcela prístup k časopisu al-Kájdy zablokovať, CIA to odmietla s tým, že by to mohlo viesť k odhaleniu zdrojov a metód tajných služieb.

Al-Kájde trvalo takmer dva týždne, než sa jej podarilo opravenú verziu magazínu umiestniť späť na web.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu