Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Policajt sa zaplietol s dievčaťom (12), bombardoval ju "smskami"!

Robert Nicholson už pre políciu nepracuje Zobraziť galériu (2)
Robert Nicholson už pre políciu nepracuje

GLASGOW - Pracovníka Scotland Yardu Roberta Nicholsona pred niekoľkými dňami vyhodili po tom, ako vyšlo najavo, že sa zaplietol s neplnoletým dievčaťom počas jeho pobytu vo väzbe.

Policajt najprv bombardoval dievča, ktoré má teraz štrnásť rokov, stovkami sms správ a odkazy sexuálneho charakteru jej nechával aj na sociálnej sieti Facebook. Tínedžerka, ktorá žila v opatrovateľskom ústave, sa nakoniec s vtedy dvadsaťsedemročným dôstojníkom stretla.

Podľa Nezávislej komisie pre sťažnosti na políciu (IPCC) policajt vyvolal u dievčaťa pocit, že je jej priateľ a môže mu dôverovať. "Došlo k nehanebnému zneužitiu zo strany verejného činiteľa. Polícia by občanov mala chrániť, nie ich zneužívať," uviedla Deborah Glassová.

Počas trvania vzťahu s maloletou Nicholson využil policajnú databázu, aby sa dostal k jej osobným údajom. Prvýkrát sa stretli v októbri 2009, keď dievčinu zatkli. Hneď nasledujúci deň jej poslal 17 sms správ. Ich vzťah sa prevalil po tom, ako sa jedného dňa nevrátila z vychádzky späť do ústavu. Polícia sa o pomere dozvedela od kamarátky mladého dievčaťa.

Nicholsona obvinili zo sexuálneho zneužívania neplnoletej osoby, súd ho však oslobodil. Krátko nato aspoň prišiel o prácu v Metropolitnej polícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu