Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obama sa vrátil v čase: Nevedel, aký je deň!

Obama sa pomýlil o tri roky
Obama sa pomýlil o tri roky

LONDÝN - Každý si niekedy želá vrátiť čas a ani americký prezident Barack Obama nie je výnimkou. Pri podpise do pamätnej knihy návštev vo Westminsterskej katedrále uviedol dátum 24. mája 2008. Pomýlil sa teda o tri roky.

Išlo už o druhé vtipné nedopatrenie počas veľkolepo pripravenej návštevy šéfa Bieleho domu v Spojenom kráľovstve. Predtým počas jeho prípitku na štátnej večeri s britskou kráľovnou Alžbetou II. začala kapela hrať hymnu, keď hudobníci prestávku v reči omylom považovali za ukončenie prípitku.

Obama položením venca k hrobu neznámeho vojaka vo Westminsterskej katedrále pokračoval v tradícii bývalých amerických prezidentov Richarda Nixona, Billa Clintona a Georgea W. Busha. Potom išiel napísať pozdrav do knihy návštev.

Hoci sa americký prezident na dátum vraj predtým spýtal westminsterského dekana Johna Halla, aj tak uviedol nesprávny rok. "Je veľkým privilégiom pripomínať si naše spoločné dedičstvo a spoločnú obeť," napísal do knihy návštev Obama.

Britské noviny Daily Mail na svojej internetovej stránke v stredu vtipkovali, že Obama si možno želá, aby bol máj 2008. Vtedy bol stúpajúcou politickou hviezdou. Teraz stojí pred ťažkými budúcoročnými voľbami a čelí kritike za to, ako rieši finančnú krízu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu