Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Stratilo pamäť: Dievča (16) netuší, kto vlastne je!

Taylor Smart sa musela naučiť, kým je Zobraziť galériu (2)
Taylor Smart sa musela naučiť, kým je (Zdroj: swns.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Taylor Smartová musela odznova spoznávať vlastný život po tom, ako jej rana do hlavy vymazala pamäť. Keď v ambulancii nadobudla vedomie, nespoznala vlastnú matku a nevedela ani, koľko má rokov.

Taylor, ktorá býva v meste Diss, spadla ešte v januári vo vani. Stalo sa tak v dôsledku posturálnej ortostatickej tachykardie, ktorá v prípade príliš vysokého krvného tlaku spôsobuje bezvedomie.

Skeny neodhalili žiadne porušenie mozgu alebo zranenia lebky. Špecialisti sa domnievajú, že stratu pamäte spôsobil otras mozgu a trauma. 

"Bolo to desivé a mätúce, keď som sa prebudila, nevedela som, že je to moja mama. Spomínala som si na moje meno, ale netušila som, koľko mám rokov, kde bývam alebo čo škola," hovorí tínedžerka.

Dievča sa muselo od základov naučiť bežné činnosti, ako je umývanie, čistenie zubov alebo ako si urobiť sendvič. 

"Najťažšie bolo, keď sa so mnou rozprávali kamaráti. Nemám potuchy, kto sú. Vedia o mne viac ako ja," dodáva Taylor.

Je pozoruhodné, že tínedžerka dohnala všetko zameškané učivo a záverečné skúšky absolvuje so spolužiakmi, tak, ako sa plánovalo. 

Veľkou oporou sú pre ňu najmä rodičia a jej dve staršie sestry. Hoci existuje možnosť, že sa jej spomienky vrátia, či už sčasti alebo celé, treba rátať aj s alternatívou, že pre ňu zostanú navždy 13. komnatou. 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu