Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Školák (13) sa obesil kvôli šikane!

Brendon Flynn
Brendon Flynn (Zdroj: Mercury Press Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Námorného kadeta Brendona Flynna našli obeseného po tom, čo údajne musel znášať šikanu zo strany svojich spolužiakov. Jeden z nich mu mal ukradnuť bicykel a ďalší ho dokonca ohrozovali nožom. Labilné dieťa tlak pravdepodobne neunieslo.

Brendon študoval v Huytonskom umeleckom a športovom centre pre vzdelávanie v anglickom Merseyside a podľa jeho slov bol terčom nenávisti zo strany tyranov. 

Zronená matka (33) uviedla, že školáka napadli aj v deň jeho narodenín, iba niekoľko týždňov pred smťou 4. apríla: "[Brendon] písal mi, že ho udreli do hrude. Povedala som mu, nech to povie učiteľom, ale on odpovedal, 'Nebudú mi veriť, nikdy mi neveria'."

Škola trvá na tom, že nemá záznam o žiadnej šikane, ale polícia potvrdila prešetrovanie sťažnosti, kedy Brendona mali ohrozovať nožom v júli minulého roka. Podľa nej však nenašli žiadny dôkaz, žeby žiaci boli ozbrojení. 

Brendon trpel sebapoškodzovaním od desiatich rokov a rodičia pracovníkov v škole varovali, že by si mohol siahnuť na život. 

"Pred dvoma rokmi som povedala psychológovi, že sa bojím o stav nášho syna a varovala som ho, že ak vyvedie nejakú hlúposť, padne to na jeho hlavu. Je zrejmé, že si myslel, že pozná nášho syna lepšie ako my, pretože k nám nikto neprišiel," hovorí matka.

Pár teraz podal oficiálnu sťažnosť na miestne zastupiteľstvo a radu pre duševné zdravie detí a adolescentov. "Nezabil sa sám, to oni ho zabili," dodáva matka.

Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu