Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vodiči tuningových áut zavinili smrteľnú nehodu a ušli

Nissan GTR Zobraziť galériu (2)
Nissan GTR

PRAHA - Policajti pátrajú po vodičoch dvoch vozidiel Nissan GTR červenej a bielej farby, ktorí v ​​sobotu večer zavinili nehodu na rýchlostnej ceste R7 na Kladensku a ušli. Pri havárii boli ťažko zranení dvaja ľudia. Jeden z nich neskôr v nemocnici zomrel, povedala hovorkyňa kladenskej polície Michaela Nováková.

Hladaní podľa policajtov patria medzi účastníkov tuningovej akcie, ktorá sa konala v Panenském Týnci na Lounsku. Ich športové vozy sa na cestách nevyskytujú príliš často. Podľa Novákovej ich je v Česku maximálne niekoľko desiatok a pre policajtov by nemal byť problém nájsť ich majiteľa. "Vodiči sa vzájomne riskantne predbiehal a ohrozili protiidúce vozidlo značky Renault Twingo, v ktorom cestovali muž a žena," popísala Nováková.
    
Vodič osobného auta strhol riadenie, aby sa vyhol čelnej zrážke a jeho vozidlo skončilo na streche. Podozriví z miesta nehody ušli. Oboch ťažko zranených záchranári previezli do pražských nemocníc. "Dvadsaťšesťročný vodič v nemocnici neskôr zomrel," spresnila Nováková. Dvadsaťdvaročná spolujazdkyňa je podľa hovorkyne stále v kritickom stave.
    
Tuning party sa konala od piatka do soboty. Schádzajú sa na nej majitelia áut, ktoré si rôzne upravujú. Svoje sériovo vyrábané automobily napríklad vybavujú výkonnými motormi, rôznymi doplnkami a upravujú ich karosérie aj interiéry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu