Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Šéf MMF je vo väzbe, chcel orálny sex od chyžnej!

Dominique Strauss-Kahn Zobraziť galériu (6)
Dominique Strauss-Kahn

NEW YORK - Rozruch vo svetových finančných kruhoch a šok na francúzskej politickej scéne vyvolala správa o údajnom sexuálnom útoku šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna (62) na newyorskú chyžnú, ku ktorému malo v sobotu podvečer miestneho času dôjsť v luxusnom manhattanskom hoteli.

Strauss-Kahn bol po útoku obvinený z pokusu o znásilnenie, zločineckého sexuálneho správania a obmedzovania osobnej slobody. Obvinenia, ktoré by mu mohla vyniesť až 20 rokov väzenia, ale šéf MMF odmieta.
   

Ústrednou postavou škandálu je chyžná (32) z hotela Sofitel na newyorskom Times Square, kde hostia za apartmán platia 3000 dolárov (asi 2100 eur). Žena, ktorej meno polícia nezverejnila, úradom povedala, že do hotelovej izby vošla v sobotu okolo 13:00 miestneho času (19:00 SELČ) v domnení, že tam nikto nie je.
   

Strauss-Kahn vraj vyšiel nahý zo spálne, strhol ju na zem a pokúsil sa ju donútiť k orálnemu sexu. Finančník sa ju údajne pokúsil zamknúť v izbe, žene sa však podarilo utiecť. Personál hotela potom zavolal políciu.
   

Strauss-Kahn vraj medzitým hotel opustil, údajne bez mobilného telefónu a osobných vecí. Zadržaný bol na newyorskom medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho krátko pred odletom do Paríža. Policajti lietadlo pozdržali a Strauss-Kahn bol zaistený a vzatý do väzby kvôli výsluchu. Chyžná bola s drobnými zraneniami prevezená do newyorskej nemocnice.
   

Právnici Straussa-Kahna oznámili, že ich mandant sa ničoho nedopustil a vinu poprie. Škandál vyvolal nebývalý rozruch po celom svete, ale najmä vo Francúzsku. Tam sa totiž šéf MMF rysoval ako najvážnejší súper Nicolasa Sarkozyho pre nadchádzajúce prezidentské voľby, ktoré krajinu čakajú budúci rok. Podľa februárového prieskumu bol bývalý socialistický minister Strauss-Kahn rok a štvrť pred voľbami medzi Francúzmi dvakrát obľúbenejší než Sarkozy.
   

Strauss-Kahn bol v roku 2008 vyšetrovaný kvôli údajnému zneužitiu služobného postavenia v súvislosti s intímnym vzťahom so svojou podriadenou. V októbri toho roku sa v tejto afére ospravedlnil za "chybný úsudok", poprel však, že zneužil svoje funkcie.
   

Mnohí sa teraz vo Francúzsku domnievajú, že nádej Straussa-Kahna dostať sa do Elyzejského paláca pohasla. Francúzska vláda však vyzvala na rešpektovanie prezumpcie neviny. "Musíme byť nanajvýš opatrní v analýzach a komentároch," povedal vládny hovorca François Baroin. "Je to šok, ale všetko treba overiť," povedala neúspešná prezidentská kandidátka socialistov v minulých voľbách Ségolène Royalová, ktorá chce kandidovať znova. Aj ona pripomenula nutnosť rešpektovať prezumpciu neviny.
   

Naopak pravicový poslanec Bernard Debré nešetril kritikou. "Samozrejme je tu prezumpcia neviny, ale myslíte si, že by polícia prišla do lietadla pre niekoho, ako je on, len tak?" povedal. "Je to neprijateľné, pre krajinu ponižujúce, francúzsku politiku to príde draho," vyhlásil. Cesta Straussa-Kahna do Elyzejského paláca podľa neho skončila.
   

MMF vo vyhlásení zverejnenom na svojich webových stránkach odmietol záležitosť komentovať s poznámkou, že finančná organizácia zostáva "naďalej funkčná".
   

Strauss-Kahn je ženatý a má štyri deti.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu