Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Boháč kúpil superjachtu za 8 miliónov, zhorela mu v doku!

Z 8-miliónovej lode zostal vrak Zobraziť galériu (3)
Z 8-miliónovej lode zostal vrak

LONDÝN/BRATISLAVA - Pracháč, ktorý si nechal vyrobiť luxusnú jachtu za 8 miliónov eur, zostali iba oči pre plač. Po tom, čo v dorsetských dokoch vypukol požiar, ktorý preskočil na laminátové kabíny, zostal z nej iba vrak. A to práve vo chvíli, keď mexický magnát priletel do Británie, aby skompletizoval posádku a mohol sa vydať na plavbu.

Personál v lodenici v Poole Quay mohol iba sledovať, ako viac než 50 hasičov bojovalo s ohňom celú noc. Ten im ohlásili v piatok krátko po 23-tej hodine.

Podľa hasičov 34-metrová jachta Sunseeker vzĺkla ako zápalka. Plamene sa chopili plachiet a z nich preskočili aj na laminátovú konštrukciu. Podľa očitého svedka šlahali až do výšky 20 metrov. 

Ak by sa peklo rozšírilo aj na ďalšie lode, kotviace v prístave, škody by dosiahli stoviek miliónov. Preto záchranári aj posádky mali neľahkú úlohu dostať ich do bezpečnejších vôd.

Príčina požiaru nie je známa. Hasiči a polícia začali dôkladné vyšetrovanie, ale zatiaľ to nevyzerá na úmysel. Stráž v dokoch nikoho podozrivého nevidela. 

Prevádzkový riaditeľ spoločnosti Sunseeker International uviedol, že udalosť už bola náhlesená poisťovni a inšpektori začnú kontrolovať ich štandardné postupy.

Sunseeker sú luxusné lode, ktoré kupujú celebrity z celého sveta. Od magnátov cez filmové hviezdy ako herec Roger Moore, bývalý James Bond.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu