Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chemoterapia zlyhala, synčekov (3) tumor vyliečil marihuanou!

Malý Cash so svojím otcom Zobraziť galériu (2)
Malý Cash so svojím otcom

LONDÝN/BRATISLAVA - Cash Hyde sa narodil v júni 2008 ako zdravé dieťa, no krátko pred svojimi druhými narodeninami mu objavili vážne ochorenie, tumor na mozgu. Musel podstúpiť bolestnú chemoterapiu, ktorá ho takmer zabila. Otec sa preto rozhodol pre radikálne a tajné riešenie, liečiť ho marihuanou. Zdá sa však, že jeho metóda zabrala.

Chlapcovi rodičia Mike a Kalli z mesta Missoula v americkom štáte Montana boli po oznamení diagnózy zdrvení. Ich syn musel podstúpiť náročnú chemoterapiu, ktorá viedla k zakrpateniu a mala drastické vedľajšie účinky, vrátane záchvatov a infekcie krvi.

Bol na tom tak zle, že si jeho rodičia mysleli, že zomrie. Po jednom záchvate zostal Cash úplne zoslabnutý a príliš chorý na to, aby dokázal jesť tuhú stravu po dobu 40 dní. Vtedy sa jeho otec rozhodol konať a vyskúšať lekársku marihuanu, ktorá mu mala pomôcť. Cashovi lekári však odmietli čo i len diskutovať o tejto možnosti, tak Mike išiel požiadať o povolenie inde a potom ju synovi tajne podával cez otvor určený pre jedlo.

Taktiež mu prestal dávať kokteil liekov, hoci o tom lekárom nič nepovedal. Podľa neho sa syn začal hneď cítiť oveľa lepšie. "Nejedol poriadne 40 dní a bolo naozaj neuveriteľné sledovať, ako si vzal kúsok syra. Ukazálo sa, že chce žiť," hovorí Mike. Konopný olej mu mal pomôcť dostať sa z následkov chemoterapie a lekári prehlásili, že chlapec sa z rakoviny vyliečil. Cash je naspäť doma a žije život typického malého chlapca.

Lekárska marihuana je legálna v niektorých štátoch, vrátane Montany, ale jej použitie na deťoch sa nestretáva s pochopením. "Je to kontroverzné a veľmi desivé. Ale nie strašnejšie ako strata vášho dieťaťa," dodal otec. 



Vyliečený marihuanou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu