Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poliakov prekvapil jarný sneh, tisíce bez elektriny

Poľsko je pod snehom.
Poľsko je pod snehom. (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Juhozápadná časť Poľska dnes podobne ako horské oblasti na severe Česka zaskočilo sneženie. V Dolnom Sliezsku je podľa energetikov 25 tisíc až 30 tisíc ľudí bez dodávok prúdu, zlá je situácia na cestách aj na železniciach.

Sneží na poľskej strane Jizerských hôr, Krkonôš i v oblasti Kladska. Stromy sa pod náporom bielej nádielky lámu a padajú na elektrické vedenie a na cesty. Meteorológovia varujú, že počas dneška a stredy môže v Dolnom Sliezsku napadnúť od piatich do desiatich centimetrov snehu, na horách do 20 centimetrov.

Polícia na niektoré miesta zakázala vjazd nákladným autám, problémy majú ale aj osobné automobily. V Poľsku je dnes štátny sviatok, a tak si veľa ľudí predĺžilo víkend a až teraz sa vracajú domov po odpočinku v horách na juhu krajiny. Vodiči už jazdia na letných pneumatikách, a tak autá na zasnežených cestách kĺžu, majú problémy v kopcoch a na cestách sa preto tvoria zápchy. Zlá situácia je na ceste číslo 8 vedúcej do poľského vnútrozemia od hraničného prechodu pri Náchode.

V noci na stredu bude v niektorých častiach Poľska pod nulou, meteorológovia predpovedajú dážď so snehom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu