Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Uniesol aj missky!

Únosca Hakan Ekinci konal vraj na vlastnú päsť, akoby to ani nemyslel vážne. Zobraziť galériu (2)
Únosca Hakan Ekinci konal vraj na vlastnú päsť, akoby to ani nemyslel vážne.

RÍM - Turek Hakan Ekinci (28), ktorý uniesol lietadlo z Albánska do Istanbulu, bol kresťan, ktorý zutekal pred moslimskou armádou. Talianski vyšetrovatelia tvrdia, že na palube lietadla nemal žiadneho komplica a konal na vlastnú päsť.

Turek si vybral prominentnú linku - medzi sto siedmimi vystrašenými cestujúcimi a šiestimi členmi posádky boli aj najkrajšie ženy Indie, Singapuru, Malajzie a Filipín, ktoré sa práve vracali zo súťaže krásy v Albánsku.

Ekinci uniesol lietadlo z Tirany do Istanbulu a prinútil ho pristáť na talianskom letisku Brindisi. Posádke tvrdil, že chce odovzdať správu pápežovi. Podľa prvých informácií talianskych televízií bol únoscom moslim, ktorý nesúhlasil s pripravovanou novembrovou návštevou Benedikta XVI. v Turecku. Po vypočutí Ekinciho však nastal v prípade poriadny zvrat. Turek konvertoval na kresťanstvo a v rodnej krajine ho hľadala polícia, keďže odmietol slúžiť armáde moslimského Turecka. Do Albánska ušiel už v máji tohto roku a požiadal tam o politický azyl. Keďže jeho žiadosti úrady nevyhoveli, linkou z Tirany do Istanbulu ho poslali späť do vlasti. Ekinci však lietadlo uniesol.

"Mimoriadne na celej udalosti je, že únos spáchal jediný muž, ktorý nebol vôbec ozbrojený," povedal taliansky minister vnútra Giuliano Amato. Ekinci údajne posádke hrozil, že ak nezmenia kurz, stroj vyhodí do vzduchu. Podľa informácií z tureckej strany si únosca v roku 2003 odpykal krátky trest a niekoľkokrát sa pokúsil o samovraždu. Pokiaľ bude vrátený do Turecka, hrozí mu desaťročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu