Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Párik s uneseným dievčatkom plodil deti, 467 rokov za mrežami!

Phillip Garrido s manželkou
Phillip Garrido s manželkou (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Kalifornskí manželia v roku 1991 uniesli jedenásťročnú Jaycee Lee Dugardovou a 18 rokov ju ukrývali. Nemohla chodiť do školy, ani k lekárovi a zvrhlému mužovi porodila dve deti. Vo štvrtok sa na súde k činu priznali, obom hrozia vysoké tresty, dokopy až 467 rokov za mrežami!

Phillip Garrido (59), ktorý s Dugardovou splodil dve deti, a jeho žena Nancy (55) budú odsúdení 2. júna. Podľa dohody s obžalobou, na ktorú sa odvoláva agentúra Reuters, hrozí Garridovi trest 431 rokov za mrežami a jeho žene najmenej 36 rokov vo väzení.

Dugardová, ktoré bude mať budúci týždeň 31 rokov, vydala vyhlásenie, v ktorom uvádza, že sa jej "uľavilo, keď Phillip a Nancy Garridovci konečne uznali svoju vinu a priznali sa k svojim zločinom, ktorých sa na mne a mojej rodine dopustili."

Prípad únosu a dlhoročného väznenia šokoval Spojené štáty v roku 2009, kedy bola Dugardová zachránená aj s dcérami, ktoré vtedy mali 11 a 15 rokov. Predtým musela žiť roky v zajatí izolovaná od okolitého sveta. Jej únoscovia, ktorí sa jej zmocnili v meste South Lake Tahoe, ju zadržiavali v chatrčiach a stanoch na záhrade svojho domu. Nepustili ju do školy ani k doktorovi.

Za svoje utrpenie dostala Dugardová v roku 2009 od štátu Kalifornia odškodnenie vo výške 20 miliónov dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu