Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vyplavilo vorvaňa, s dierami veľkými ako človek!

Vorvaňa pravdepodobne rozrežú a odstránia
Vorvaňa pravdepodobne rozrežú a odstránia

SYDNEY/BRATISLAVA - Mŕtveho 10-metrového vorvaňa tuponosého vyplavilo more na pláž v austrálskom Sydney. Ochranári okamžite začali s odstraňovaním tela, pretože z neho vytekala krv, čo lákalo žralokov. Tí do 12-tonového tela urobili diery veľké, že by nimi mohol preliezť človek.

Správca oblasti v rámci National Parks and Wildlife Service Chris Grudnoff uviedol, že je ťažké rozhodnúť, ako budú ďalej postupovať. "Máme zlý prúd, veľkosť tela cicavca komplikuje situáciu," uviedol Grudnoff pre denník Manly Daily s tým, že "pre trhavý južný vietor sa tam loďou nie je možné dostať". "V Sydney sme zatiaľ nemali veľa skúseností s mŕtvymi veľrybami. Je to pre nás úplná novinka. Čakáme preto na radu od expertov," dodal Grudnoff.

Miestne úrady uviedli, že jedným z riešení môže byť rozrezanie mrciny na menšie kusy a ich odtiahnutie zo skál. Medzitým pláž zatvorili, pretože z mŕtvoly začala vytekať krv, čo priťahuje žralokov. Nie je jasné, ako veľryba zahynula, no podľa stôp zubov ochranári predpokladajú, že ju títo predátori napadli. V jej tele sa našli obrovské diery, ktorými by mohol človek "takmer preliezť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu