Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na PN-ke bola 848 dní, dala výpoveď kvôli šikane!

Hina Parekhová už na polícii nepracuje Zobraziť galériu (2)
Hina Parekhová už na polícii nepracuje

LONDÝN - Štyridsaťtriročná britská policajtka po vyše dvoch rokoch práceneschopnosti, ktorú zdôvodnila stresom a depresiami, dala výpoveď. V priemere tak odrobila päť služieb za mesiac a od roku 2006 327 dní namiesto 1175.

Hina Parekhová tvrdí, že pod jej zlým zdravotným stavom sa podpísali rasistickí kolegovia, neunúvala sa však prípad ohlásiť svojim nadriadeným. "Kolegovia mi škaredo nadávali a robili si srandu z mojej viery a kultúry," povedala.

Parekhovej šéf si nedávno ženu kvôli vysokej absencii zavolal "na koberček", policajná dôstojníčka však stihla dať výpoveď ešte predtým než ju vyhodil. "S Hinou sa mali vysporiadať už dávno, ale jej nadriadení boli nervózni, pretože si mysleli, že ich obvinia z rasizmu," uviedol nemenovaný zdroj. "Jej povinnosti museli presunúť na spolupracovníkov, ktorí tak mali oveľa viac práce."

Parekhová pred dvoma rokmi podporila ďalšieho policajta ázijského pôvodu, ktorý pracoval na tej istej policajnej stanici a kvôli podobným problémom sa obrátil na súd. Podľa neho malo v práci dochádzať k rasovej segregácii, keď bieli a čierni policajti cestovali vždy v iných vozidlách. Podľa sudcu bol však nespoľahlivý a obvinenie si vymyslel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu