Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pensylvánske mesto kvôli reklame zmení svoj názov

Morgan Spurlock za reklamu zaplatí vyše 17 tisíc.
Morgan Spurlock za reklamu zaplatí vyše 17 tisíc. (Zdroj: SITA)

ALTOONA - Na 60 dní zmeniť svoj názov je ochotné Pensylvánske mesto Altoona.

Za to, že z neho od 27. apríla na dva mesiace bude pomerne krkolomne znejúci "POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold, Pennsylvania", môže americký filmár Morgan Spurlock (40), ktorý chce týmto spôsobom propagovať svoj najnovší film, ktorý si berie na paškál reklamné umiestňovanie produktov známe ako "product placement "do filmov a televízie.

Ako napísal denník The Chicago Sun, Spurlock, ktorý je známy ako autor na Oscara nominovaného dokumentu Super Size Me, v ktorom zaznamenal zmeny po mesačnej strave pozostávajúce výlučne z produktov z McDonald's, zaplatí Altoone za zmenu 25 tisíc dolárov (približne 17 tisíc eur). Jeho film nesie rovnaký názov, aké bude mať na dva mesiace mesto Altoona - len bez dodatku "Pennsylvania". Spoločnosť POM Wonderful LLC so sídlom v Los Angeles vyrába pomarančové džúsy, čaje a zdravotné produkty a je sponzorom filmu.

Spurlock uviedol, že nápad na zmenu mena celého mesta sa mu v hlave začal liahnuť potom, čo mal jeho film premiéru na januárovom festivale Sundance. Oslovil malé mestá, ako je Altoona, ktoré by pripomínali miesto, v ktorom sám vyrástol - mestečko Beckley.

Zatiaľ nie je jasné, aký bude mať dosah premenovanie Altoony pri slávnostnej ceremónii pre jej 46.300 obyvateľov. Teda s výnimkou potenciálne väčšej bezpečnosti v meste - peniaze za premenovanie sú totiž určené pre miestny policajný okrsok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu