Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Homosexuál si s požičanou ženou adoptoval 35 detí!

Jaco chcel robiť au-pair v Nemecku Zobraziť galériu (2)
Jaco chcel robiť au-pair v Nemecku

LONDÝN/BRATISLAVA - Farmársky chlapec Jaco Burger (33) mal v mladosti nekonvenčný sen, stať sa au-pair v Nemecku. Budúcnosť mu však nachystala iné prekvapenie. Dnes je hlavou kmeňa Himba v Otjikandere, v severnej Namíbii, a 35 adoptovaných detí mu hovorí 'otec'.

Jaco sa narodil v rodine, kde ho viac-menej vychovala pestúnka z miestneho kmeňa Damara. Najväčší vplyv na neho však mali obchodníci s dobytkom Himba, ktorí občas prebývali na farme. Strávil s nimi všetok svoj čas, učil sa ich zvyky a jazyk. Nakoniec s ním začali zaobchádzať ako jedným z nich a prijali ho do svojho kmeňa. Pri obrade zasvätenia mu požičali manželku Makaju, aj napriek tomu, že mal vzťah s pracovníkom na susednej farme. 

Ľudia z kmeňa Himba sa usadili na území, ktoré dnes zodpovedá hranici medzi Angolou a Namíbiou, pred niekoľkými stovkami rokov. Dobytok je ústrednou súčasťou ich kultúry a ekonomiky. Odmietnutie integrácie a asimilovania znamenali, že ich život je aj po tisícročiach stále rovnaký. 

Burger neverí, že sa voči kmeňu zachoval pokrytecky. Jeho manželka totiž nemôže mať deti, a tak ju v matriarchálnej kultúre vidia v negatívnom svetle. Dvojica tak každý deň vedie akýsi zápas medzi mužom, ktorý odmieta heterosexuálny sex a ženou, ktorá nemôže otehotnieť.

Pár po vzájomnej dohode prijal päť detí Himba zo sociálne znevýhodneného prostredia. So starostlivosťou síce nemali veľké skúsenosti, ale o to viac lásky sa snažili dať novým prírastkom. "Bolo to peklo, ani jeden z nás nevedel nič o deťoch, ale naučili sme sa to vcelku rýchlo," hovorí Jaco. O dva roky neskôr prijali ďalších päť a v súčasnosti sa starajú už o 35 detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu