Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Úchylní gayovia? Bábiku vychovávajú ako syna!

Mark, AJ a ich Zobraziť galériu (4)
Mark, AJ a ich "syn" Digby

LONDÝN/BRATISLAVA - Newyorčan Digby du Pont (21) môže ďakovať rodičom za život, ktorý by mu ostatní závideli. S jeho zazobanými oteckami precestoval sedem kontinentov, videl Tádž Mahál v Indii, pyramídy v Gíze, preplával Indický oceán skrz-naskrz. Na tom by možno nebolo nič čudné, keby Digby nebol bábika!

Mužov to však nezastavilo a už 21 rokov s ním zaobchádzajú ako so svojím synom. Mark Kirby a A.J. Sapolnick mu obúvajú topánky od Bloomingdales a kupujú hodinky značky Cartier. Ich priatelia ich kvôli bábike začali volať Digbyovci. 

"Digbyho sme našli na blšom trhu v Paríži v roku 1990 a obaja sme pocítili okamžité prepojenie. Zjednali sme cenu a zaplatili za neho štyri libry. Bol špinavý a plesnivý, nemal na sebe žiadne oblečenie. Zobrali sme ho do našej izby, očistili a tak sa začala história našej rodiny," povedal Mark, ktorý žil s AJ-om už 26 rokov.

Adopcia detí gaymi je v niektorých amerických štátoch stále zakázaná, obaja muži však nikdy nechceli ísť touto cestou a tak bola bábika pre nich ideálnym riešením. Ako moderná rodinka Digbyovci precestovali všetkých sedem kontinentov a vyše 100 rôznych krajín. Na dovolenkách urobili viac ako 13-tisíc fotografií. Nevýhodou plastovej bábiky bolo, že si ich začali mýliť s pašerákmi. Egyptská pohraničná stráž im chcela dokonca zobrať Digbyho hlavu, ale to nedovolili. Bábika má aj vlastný cestovný pas a na hraniciach, kde mali zmysel pre humor, dostala do dokladu pečiatku. 

Život bábiky muži mapujú aj prostredníctom jej oblečenia. Pri výnimočných príležitostiach majú všetci traja rovnaké. "Na začiatku sme ho obliekali do detských šiat. Ale ako roky plynuli, dali sme mu ušiť oblečenie na cestách v Thajsku a Indii. Tu v New Yorku poznáme pani, ktorá pre neho šije," hovorí Mark. Akú sumu už vynaložili za rôzne safari obleky a hodvábne šaty, nemajú ani potuchy. 

Digby oslavuje narodeniny každý rok 21. apríla. S ohľadom na "jeho" židovské korene prešiel aj obradom Bar-micva a jeho celé meno znie Digby du Pont. Je tak slávny, že jeho meno poznajú aj v exkluzívnych reštauráciách na svete. "Boli sme na večeri v reštaurácii Cipriani v Benátkach a manažment trval na tom, že Digby nemôže sedieť na kraji stola. Zvyčajne sedí vedľa nás na vlastnej stoličke. Raz v reštaurácii Le Cirque v New Yorku sa posadil vedľa Sarah Fergusonovej," dodáva AJ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu