Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na cesnakovom poli zakopal 11 miliárd!

Cesnakové pole, ktoré ukrývalo milióny eur
Cesnakové pole, ktoré ukrývalo milióny eur

BRATISLAVA - Juhokórejská polícia vypátrala a následne skonfiškovala 11 miliárd wonov (v prepočte približne 7 miliónov eur) zakopaných na odľahlom poli, na ktorom sa pestuje cesnak. V utorok o tom informovali tamojšie úrady.

Zábery odvysielané v televízii zachytávajú plastové prepravky plné peňazí, ktoré policajti jednu po druhej vyťahujú zo zeme v meste Kimdže.

Dvaja bratia, ktorí peniaze zarobili nezákonnými hazardnými hrami na internete, požiadali svojho švagra, aby hotovosť skryl, pretože po nich pátrala polícia. Päťdesiattriročný muž preto kúpil cesnakové pole a po zotmení tam peniaze zakopal, pričom predstieral, že na ňom pracuje.

Neskôr však 400-tisíc wonov (približne 255 eur) vykopal a minul ich bez toho, aby o tom svojim švagrom povedal. Medzitým polícia jedného z nich zatkla, ale keď ho plánovali prepustiť, švagor sa zľakol a vinu za zmiznuté peniaze zvalil na bagristu, ktorý na poli pracoval. Ten však prípad nahlásil na polícii, ktorá na poli objavila zakopané prepravky s peniazmi.

Polícia sa v súčasnosti snaží o vydanie zatykača aj na švagra spomínaných bratov, z ktorých jeden je stále na úteku. Podľa médií prípad podčiarkuje potrebu tvrdo zasiahnuť proti rozšírenému ilegálnemu hazardu na internetových stránkach, ktoré sú väčšinou registrované v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu