Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dcéru zhodil z mosta, dostal doživotie

Arthur Freeman
Arthur Freeman

MELBOURNE - Austrálsky súd dnes poslal na doživotie do väzenia otca, ktorý pred dvoma rokmi zhodil svoju štvorročnú dcéru z mosta. Sudca nevzal do úvahy námietku o duševnej narušenosti obžalovaného.

Arthur Freeman (37) si rozsudok vypočul bez emócií. "Nemôže byť nič strašnějšího ako zhodiť štvorročnú dcéru z mosta vysokého viac ako 80 metrov," povedal sudca. Malá Darcey podľa neho umierala v bolestiach a dlho.
    
Motívom vraha bola podľa verdiktu pomsta bývalej manželke. Na Freemanov čin navyše prizerali dvaja jeho synovia. Súd mu obmedzil právo styku s deťmi.
    
Freeman Darcey a jej bratov, viezol 29. januára 2009 autom. Zatelefonoval bývalej žene a vyzval ju, aby sa s deťmi rozlúčila. Potom auto na moste odstavil do krajného pruhu, vylákal dievčatko von, zdvihol ju nad okraj mosta a hodil dolu.
    
K vražde sa priznal, ale jeho obhajca tvrdil, že Freeman konal v pominutí zmyslov. Porota však túto námietku neprijala a vyniesla rozsudok viny. Verdikt, ktorý bol dnes vynesený, umožňuje odsúdenému žiadať o prepustenie najskôr po odpykaní 32 rokov trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu