Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Thajsku vyhlásili výnimočný stav, vládu obkľúčili tanky

V Bangkoku tanky obkľúčili budovu úradu vlády. Zobraziť galériu (4)
V Bangkoku tanky obkľúčili budovu úradu vlády.

BANGKOK - Obavy z vojenského prevratu dnes vypukli v thajskom hlavnom meste Bangkok, kde tanky obkľúčili budovu úradu vlády. Okolo 50 vojakov krátko nato vtrhlo do budovy a vyzvalo políciu, aby zložila zbrane. Armádna televízia začala vysielať vlastenecké piesne a snímky s kráľom.

Thajský premiér Thaksin Šínavatra, ktorý je v súčasnosti v New Yorku, so súhlasom kabinetu vyhlásil prostredníctvom vládnej televízie v Bangkoku výnimočný stav.

Šínavatra zároveň poveril šéfa armády prácou v kancelárii premiéra, čím ho účinne zbavil vojenských povinností. Na kľúčové posty v Bangkoku vláda rozmiestnila niekoľko stoviek vojakov.
Nikto zo Slovákov zatiaľ v Thajsku nepožiadal o pomoc
BRATISLAVA - Slovenské veľvyslanectvo v thajskom Bangkoku a ani naše ministerstvo zahraničných vecí nepožiadal zatiaľ žiaden Slovák o pomoc v súvislosti s dnešným vojenským pučom v tejto krajine. Agentúru SITA o tom informoval vedúci tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR Igor Pokojný. Podľa Roberta Kohomana z Asociácie cestovných kancelárií nepatrí Thajsko medzi desať najobľúbenejších destinácií Slovákov. Napriek tomu túto krajinu ročne navštívi niekoľko stoviek slovenských dovolenkárov. Dovolenkové obdobie v Thajsku sa začína koncom októbra. Slovenskí turisti môžu pri cestách do Thajska využiť ponuky slovenských i zahraničných cestovných kancelárií. Z Bratislavy sa však neorganizujú do Bangkoku žiadne charterové lety, naši dovolenkári zvyčajne využívajú pre odlety letiská vo Viedni alebo Prahe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu