Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

K listovej bombe sa prihlásili talianski anarchisti

Zásielka explodovala v kanceláriách Swissnuclear.
Zásielka explodovala v kanceláriách Swissnuclear. (Zdroj: SITA)

BERN - Talianski anarchisti sa prihlásili k listovej bombe, ktorá vo štvrtok zranila dve osoby v sídle švajčiarskej asociácie Swissnuclear

Švajčiarsky verejný žalobca Carlo Bulletti podľa agentúry Reuters uviedol, že skupina, ktorá si hovorí Federazione Anarchica Informale (Neformálna anarchistická federácia), sa okrem iného prihlásila aj k odoslaniu výbušných balíčkov na veľvyslanectve Švajčiarska a Čile v Ríme vlani pred Vianocami.

Po štvrtkovom výbuchu boli v meste Olten na severe krajiny s povrchovými popáleninami a poškodením sluchu hospitalizované dve pracovníčky spoločnosti Swissnuclear. Bulletti označil bomby ako silné. Tiež bomby, ktoré pred vianocami explodovali na veľvyslanectvách Švajčiarska a Čile v Ríme, zranili dve osoby.

Swissnuclear je konzorcium švajčiarskych elektrárenských spoločností Axpo, Alpiq a BKW, ktoré prevádzkujú päť jadrových elektrární v konfederácii kryjúcich asi 40 percent švajčiarskej spotreby.

Švajčiarsko v marci prerušilo schvaľovací proces v troch nových jadrových elektrárňach kvôli revízii bezpečnostných štandardov v reakcii na poškodenie japonskej jadrovej elektrárne Fukušima prírodnou pohromou.

Nedávno v Olten pred sídlom firmy Alpiq demonštrovalo vyše 50 aktivistov hnutia Greenpeace. Snažili sa firmu prinútiť, aby stiahla svoju žiadosť o povolenie výstavby novej jadrovej elektrárne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu