Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mladík prežil 3 najhoršie katastrofy roka, aj cunami!

Paul s priateľkou Nadine má dôvod na úsmev
Paul s priateľkou Nadine má dôvod na úsmev

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď bývalý finančný poradca Pavol Lancaster (30) odlietal preč z Británie, myslel si, že všetky strasti a smolu nechal za sebou. Ale skôr ako si dokázal predstaviť, sa jeho cestovanie zmenilo na dni plné katastrof a nešťastí. Napriek tomu prežil záplavy v Austrálii, zemetrasenie na N. Zélande aj japonské cunami!

Paula prepustili zo zamestnania v roku 2009, kedy nastal hospodársky útlm. Cestoval po celom svete, pomáhal na stavbách domov a škôl v Južnej Afrike alebo vyučoval angličtinu v Číne. Napriek jeho dobrým skutkom ho prenasledovali prírodné katastrofy.

"Myslím si, že je to skôr šťastie ako nešťastie, pretože nikdy nebol zasiahnutý. Bol na správnom mieste v správny čas," hovorí jeho otec. 

Počas masívnych povodní, ktoré sa prehnali východnou Austráliou v januári, sa nachádzal Paul v Sydney na návšteve u jeho priateľky. Odtiaľ vo februári odišiel na Nový Zéland a zdržiaval v meste Christchurch, ktoré zasiahlo len pár dní po jeho odchode zemetrasenie s magnitúdou 6,3. Mladík si dokonca prezrel aj anglikánsku katedrálu, v ktorej troskách zahynuli ľudia.

Potom, čo sa usadil v japonskej Osake, kde vyučuje školákov, sa prebudil na neuveriteľné správy o obrovskej cunami. "Zdá sa, že nech je kdekoľvek, príde katastrofa. Našťastie v Japonsku bol 500 míľ od epicentra, takže nevedel príliš veľa, až kým sme ho neinformovali," dodáva otec.

Aj keď mu rodičia ponúkli, že zaplatia cestu späť, povedal, že ho neopustí, kým neevakujú Tokio. "Hovoríme mu, že je smoliar, ale on sa nám len smeje," vraví otec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu