Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Daňový úrad sa vyhrážal starenke (95), peniaze však dĺžili oni!

Berylina vnučka Lauren drží v ruke list od daňového úradu Zobraziť galériu (2)
Berylina vnučka Lauren drží v ruke list od daňového úradu

LONDÝN - Britský daňový úrad nedávno pohrozil deväťdesiatpäťročnej starenke, že navštívi jej dom a skonfiškuje majetok napriek tomu, že sú to práve oni, kto dlhuje peniaze.

Túto šokujúcu vyhrážku učinili v liste, ktorý Beryl Frewová obdržala pred pár týždňami. "Čoskoro vás navštívime a urobíme zoznam majetku, ktorý predáme v dražbe. Odporúčame Vám, aby ste sa tomu vyhli lebo Vás to bude stáť oveľa viac peňazí ako tie, ktoré nám dĺžite teraz," znelo v liste.

Vdova, ktorá má problémy so zrakom i sluchom, ostala po jeho prečítaní zaskočená. Daňový úrad od nej totiž kvôli zmätkom pri vypĺňaní daňového formuláru žiada 3946,27 libier (približne 4500 eur).

Prípad sa rozhodla preskúmať organizácia, ktorá pomáha starým ľuďom ohľadom daňových záležitostí a dospela k záveru, že Frewová v skutočnosti zaplatila o 380 libier (436 eur) viac než mala. Daňový úrad im dal za pravdu, svoju neschopnosť však len potvrdil tým, že s touto informáciou neoboznámil oddelenie, ktoré list poslalo. Svoju chybu si uvedomili.

"Pani Frewovej sa ospravedlňujeme za stres, ktorý sme jej naším konaním spôsobili. Došlo k omylu a my sa teraz snažíme zistiť prečo sa tak stalo," uviedol hovorca úradu. Zároveň dodal, že "dotyčnú pani žiadna návšteva z daňového úradu nečaká".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu