Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Kampuschová vraj pôsobila pri rozhovore s médiami sebaisto

Podobizeň N. Kampuschovej na obálke časopisu News.
Podobizeň N. Kampuschovej na obálke časopisu News.

VIEDEŇ - Natascha Kampuschová je pekná slečna, pôsobí sebaisto a rozpráva plynulo. To sú dojmy moderátora rakúskej televízie ORF z utorkového rozhovoru s osemnásťročnou dievčinou, ktorá osem rokov strávila v zajatí u svojho únoscu. Rozhovor dnes večer ako prvá odvysiela o 20.15 SELČ televízna stanice ORF 2. Verejnosť tak bude poprvýkrát počuť hlas Kampuschovej, jej tvár však zostane divákom utajená.

Moderátor ORF Christoph Feurstein rakúskej tlači prezradil, že Kampuschová je pekné dievča, jej tvár sa však len vzdialene podobá počítačovému portrétu známemu zo stránok novín.

"Rétoricky je bez námietok. Mohol by sa od nej niečo naučiť ktorýkoľvek novinár," povedal Feurstein agentúre APA. "Natascha Kampuschová si pred interview vyžiadala papierovú vreckovku pre prípad, že by jej počas rozhovoru vyhŕkli slzy. V skutočnosti však použila vreckovky len preto, že bola prechladnutá. Neplakala," všimol si Feurstein.

Ako prvému printovému médiu poskytla Kampuschová rozhovor už v pondelok rakúskemu denníku Kronen Zeitung. Ten sľubuje od svojho štvrtkového vydania päťdielny seriál rozhovorov, v ktorom má dievča prezradiť podrobnosti o svojom viac ako osemročnom pobyte v pivničnom priestore, o únoscovi Wolfgangovi Priklopilovi, o úteku a prvých dňoch na slobode i predstavy o svojej budúcnosti.

Denník Kronen Zeitung píše, že Kampuschová prekvapila jeho redaktorku Margu Swobodovou pri asi dvojhodinovom rozhovore uskutočnenom na tajnom mieste "precíznym spôsobom vyjadrovania, svojou silou a istotou".

Dvanásť dní po svojom úteku na slobodu Kampuschová rozhodne nepôsobí ako zakríknutá dievčina a ohromuje svojou ráznosťou a chuťou do života, píše Kronen Zeitung.

Dvadsaťminútový rozhovor s Kampuschovou netrpezlivo očakávajú aj diváci v Nemecku. Televízia RTL ho odvysiela hodinu po ORF, o polnoci ho prinesie tiež stanice ARD.

Okrem ORF a denníku Kronen Zeitung poskytla Kampuschová exkluzívny rozhovor rakúskemu týždenníku News. Rakúska agentúra APA z tohto rozhovoru vyzdvihuje pasáž, v ktorej Kampuschová nepriamo popiera domnienku, ktorá bola v poslednej dobe často vyslovovaná - totiž že si na svoje väzenie čiastočne zvykla a k svojmu väzniteľovi si našla do istej miery pozitívny vzťah.

Dievča v rozhovore, ktorý vyjde vo štvrtok, opakovane zdôraznilo, že "myslela stále len na útek". "Stále znovu som sa pýtala sama seba, prečo sa to z mnohých miliónov ľudí muselo stať práve mne. Stále som si hovorila: Nenarodila som sa predsa len pre to, aby som bola zavretá a môj život bol úplne zničený. Bola som zúfalá z tej nespravodlivosti. Po celý čas som sa cítila ako nejaká úbohá sliepočka, zavretá v malej klietke pre nosnice v hydinárni. Iste ste videli fotografie toho úkrytu a viete, aký bol malý," povedala Kampuschová pre časopis.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu