Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na webe sa objavili nové zábery z útoku 9/11!

Záznam pochádza z policajného vrtuľníka
Záznam pochádza z policajného vrtuľníka

BRATISLAVA/NEW YORK - Nové video z útokov na newyorské dvojičky z 11. septembra 2001 sa v pondelok objavilo na internete.

Zábery pochádzajú z policajného vrtuľníka, ktorý prelietaval v blízkosti horiacich veží.

Video sa od newyorských policajtov neskôr dostalo do Národného inštitútu pre štandardy a technológie (NIST), federálnej agentúry, ktorá zrútenie budov vyšetrovala.

NIST uvoľnil video na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám, nie je však jasné, kto o zábery požiadal a zverejnil na internete. V čase krátko po útokoch boli vo vzdušnom priestore v blízkosti mrakodrapov iba policajné vrtuľníky a ich dôstojníci boli jediní, ktorí mohli nakrútiť tieto zábery.

"Celá veža, je to preč, "Preboha! Celá budova sa zrútila," zachytáva záznam výkriky jedného z policajtov.

Po pristátí v blízkosti veže záznam zachytil aj komunikáciu polície zo zapnutej vysielačky: "Upozornenie pre personál, Severná veža spadla." Po zrútení druhej veže hlas ďalšieho z policajtov: "To je koniec. To je najväčšia katastrofa na svete, priamo tam."

Záznam trvá 17 minút a ukazuje mnohé z toho, čo už bolo videné z iných pohľadov, ale stále poskytuje mrazivý letecký pohľad na horiace dvojičky WTC, oblaky dymu a prachu, ktoré zahalili južný Manhattan. V troskách WTC vtedy zahynulo 2752 ľudí.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu