Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vyučovanie v Amerike: Demonštrácia použitia sexuálnych pomôcok

Preofesor Michael Bailey
Preofesor Michael Bailey

CHICAGO - Vlnu protestov vyvolal v Chicagu seminár profesora tamojšej univerzity, ktorého súčasťou bola živá demonštrácia použitia sexuálnej pomôcky.

Profesor psychológie Michael Bailey ukážku zaradil do seminára o fetišizme s presvedčením, že "k žiadnym ťažkostiam nemôže dôjsť". Opak bol pravdou.

O incidente, ktorý sa odohral na chicagskej Severozápadnej univerzite koncom februára, informovala agentúra AP. Po prednáške o ľudskej sexualite profesor Bailey vyzval záujemcov, aby sa zúčastnili nadväzujúceho seminára. Opakovane varoval, že jeho obsahom bude praktická ukážka.

Počas seminára vstúpila do posluchárne figurantka, vyzliekla sa a umožnila svojmu partnerovi, aby na jej tele predviedol použitie sexuálne pomôcky. O jej charaktere ani spôsobu použitia agentúra podrobnosti nepriniesla.

"Nikdy by ma nenapadlo, že v čase finančnej krízy, vojen a globálneho otepľovania môže táto príhoda na dva dni obsadiť titulné stránky novín," komentoval tlačové ohlasy svojho seminára Bailey.

Vedecký charakter demonštrácie najprv obhajovalo aj vedenie univerzity, ale s rastúcim tlakom verejnej mienky sa do kritiky profesorových metód pustil aj rektor Morton Schapira. Vyhlásil, že Baileyho postup ho sklamal a sľúbil vyšetrovanie.

Hoci seminár bol nepovinný, zúčastnilo sa ho viac ako sto poslucháčov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu