Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Putin pred voľbami ohlásil zvýšenie platov aj dôchodkov

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin dnes oznámil rozsiahle zvýšenie miezd štátnych úradníkov a vojakov a tiež rast dôchodkov. Podľa jeho vyjadrenia stúpnu k 1. júnu platy vo verejnom sektore o 6,5 percenta. Putin si tak podľa agentúry DPA snaží získať priazeň voličov pred nadchádzajúcimi voľbami.

Regionálne voľby sa konajú 13. marca, najočakávanejšie sú decembrové parlamentné voľby.

Premiér na dnešnej konferencii vládnej strany Jednotné Rusko predpovedal aj zvýšenie platov príslušníkov armády a penziu. Snaží si tak pravdepodobne nakloniť voliča nielen kvôli regionálnym a parlamentným voľbám, ale aj voľbám prezidentským, ktoré sa budú konať v roku 2012. Podľa pozorovateľov by do konca tohto roka malo padnúť rozhodnutie o možnej kandidatúre súčasného premiéra na post šéfa Kremľa.

Putin stranu vyzval, aby sa viac zamerala na potreby voličov - a nie na vysoko postavených štátnych úradníkov. "Iba tí, čo vnímajú náladu ľudí, môžu vyhovieť ich prianiam a na konci vyhrať," povedal premiér. Jednotné Rusko by sa podľa neho malo viac zamerať na regionálny rozvoj, väčšiu produktivitu práce a posilnenie strednej triedy.

Marcové regionálne voľby sa uskutočnia v dvanástich z celkových 83 administratívnych celkov Ruska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu