Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zatknutý mormónsky vodca Warren Jeffs mal 40 žien

LAS VEGAS - Viac ako rok sa darilo Warrenovi Steedovi Jeffsovi (50) z amerického Utahu unikať pred políciou. Až doteraz, keď ho pri cestnej kontrole na diaľnici v Nevade zadržali príslušníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Líder mormónskej sekty sa priznal, že má 40 manželiek a s nimi 60 detí!

Jeffsa stíhali úrady v Utahu a Arizone pre mnohoženstvo, znásilnenie a sexuálne zneužívanie maloletých. FBI ho tento rok zaradil na zoznam desiatich najhľadanejších osôb v USA. Za jeho dolapenie vypísali odmenu 100-tisíc dolárov (takmer tri milióny korún).

„Zadržanie Warrena Jeffsa ešte nie je koncom celého príbehu,“ povedal hlavný štátny zástupca Arizony Terry Goddard. „Najdôležitejšie je dokázať, že Warren Jeffs sa nemôže vyhýbať vláde práva,“ dodal Goddard. Jeffsa spolu s jednou z manželiek Naomi a bratom Isaacom zastavila policajná hliadka na diaľnici severne od Las Vegas.

Po protichodných výpovediach trojice požiadala hliadka o povolenie prezrieť vozidlo. Policajti našli viac ako 54-tisíc dolárov v hotovosti, 15 mobilných telefónov, štyri rádioprijímače, laptopy či kreditné karty.

Jeffs sa najskôr predstavil pod falošným menom, po príchode agentov FBI na miesto činu však priznal svoju skutočnú identitu. Americké úrady sa teraz obávajú len jedného - aby sa Jeffs nestal v sekte mormónov hrdinom. „Oni veria v učenie jediného muža. A kým je Warren nažive, on je tým vyvoleným,“ povedala bývalá členka. „Stane sa martýrom,“ potvrdil obavy ďalší vyhnanec zo sekty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu