Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opitý Drbohlav zastrelil robotníka, ktorý mu staval dom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Na nepríčetnosť sa vyhováral renomovaný pôrodník Pavel Drbohlav, ktorému dnes súd vymeral za vraždu desaťročný trest. Opitý muž zastrelil v roku 2004 jedného z robotníkov, ktorí mu stavali dom.

Vražda sa stala neďaleko Prahy. Drbohlav sa poriadne potúžil alkoholom a prišiel do svojho rozostavaného domu. V garáži budovy prespávalo niekoľko robotníkov.

Jeden z nich (48) sa mu zveril, že spáva s jeho ženou. Drbohlav tvrdil, že s tým nemal problém, pretože mal milenku a chcel sa rozviesť. Alkohol mu však v ten večer začínal zahmlievať myseľ. Pamätá si, že bol s robotníkmi v krčme. Na dlhší časový úsek si však nespomína.

Prebral sa až v sanitke, ktorá ho viezla do nemocnice po tom, ako havaroval, keď išiel za svojou ženou na chatu. Niekedy počas údajného výpadku pamäti však svojou pištoľou robotníka zastrelil. Policajti ju našli v jeho aute.

"Išlo o pomerne zložitú vec, náročnú na dokazovanie a kvalitu dôkazov, hlavne znaleckých posudkov, čo si samozrejme vyžiadalo dlhší čas," odôvodňovala niekoľkoročné naťahovanie prípadu šéfka senátu.

Drbohlav sa počas procesu vyhováral na "patickú opitosť," čiže stav, v ktorom sa človek nevie ovládať. Súd však dospel k názoru, že bol len opitý a konal v afekte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu