Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hra na smrť: Deti predvádzajú samovražedný atentát!

Po útoku ležia deti Zobraziť galériu (5)
Po útoku ležia deti "mŕtve" na zemi

LONDÝN/BRATISLAVA - Šokujúce video, ktoré sa objavilo v Pakistane, ukazuje malé deti, ako sa hrajú na priebeh samovraždného útoku. Nechýba rozlúčka, bomba ani smrť!

Chlapec oblečený v čiernom, samovražedný atentátnik, sa objíma a lúči so svojimi kamáratmi predtým, ako sa vydá na smrtiacu misiu. Po chvíli sa priblíži k druhému chlapcovi v bielom, ktorý pravdepodobne zastupuje člena bezpečnostných síl a snaží sa ho zastaviť. Mladý zasvätenec džíhádu "odpáli nálož" a spolu s ostatnými chlapcami  sa hodí do piesku, aby simulovali výbuch. Deti potom skúmajú, či sú aktéri hry mŕtvi. 

Ahsan Masood zverejnil video na Facebooku, pretože si "myslel, že je zábavné". Podľa neho bolo natočené v Afganistane a poslali mu ho priatelia cez telefón.

"Je to desivé a znepokojujúce. Tieto deti sa stávajú fascinované atentátnikmi, miesto toho, aby ich odsudzovali. Ak budú teraz glorifikovať násilie, môže sa neskôr stať súčasťou ich života," hovorí Salma Jafari z organizácie Save the Children UK v Pakistane.

Podľa komentátora jedného z pakistanských médií však ide o "najúžasnejšie amatérske video, aké som kedy videl. Je znepokojujúce, ale aj sofistikované a tvorivé. Kamera na jedenkrát zachytáva všetko. Deti reprodukujú to, čo vidia okolo seba." V podstate má ísť o akési vysporiadavanie sa s násilnou situáciou v každodennom živote.



Hra na atentátnikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu