Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Autom napálil do vchodu, letisko evakuovali kvôli žiarlivcovi!

Autom prerazil dvere Terminálu
Autom prerazil dvere Terminálu

MILÁNO - Terminál číslo jedna na milánskom letisku Malpensa dnes evakuovali potom, čo muž autom prerazil vstupné dvere. Násilníka vyzbrojeného nožom zastavili policajti, jeden z nich ho strelil do nohy.

Odlety z letiska dočasne zastavili, čoskoro sa však ukázalo, že nejde o teroristický čin, ale skôr o prejav žiarlivosti alebo rozporov v manželských vzťahoch. Informovali o tom tlačové agentúry s odvolaním sa na taliansku políciu a médiá.

"Možno vylúčiť, že išlo o teroristický útok," uviedol riaditeľ spoločnosti SEA prevádzkujúcej milánske letiská.

Podľa prokuratúry ide o Tunisana žijúceho legálne v Taliansku s talianskou manželkou a ich tromi deťmi. "Muž z Tuniska prerazil vstupné dvere terminálu automobilom, ktorý zrejme v nedeľu ukradli a v ktorom viezol manželku a tri deti," oznámil agentúre AFP zdroj z bezpečnostnej služby letiska.

"Automobil sa vo dverách vzpriečil, muž z neho vystúpil s nožom v ruke a ohrozoval policajta. Ten sa ho snažil upokojiť a odviesť, ale muž ďalej mával nožom. Iný policajt vystrelil v snahe ochrániť kolegu a zranil útočníka do nohy," uviedol zdroj.

Muža zatkli, ošetrili v nemocnici a potom vypočuli, rovnako ako jeho ženu a deti. Ich výpovede však boli natoľko zmätené, že podstatu problému nevysvetlili, uviedla agentúra AP.

"Najskôr sme si mysleli, že ide o nejakú dopravnú nehodu," povedal AP zamestnanec letiska Luigi Pagani. Keď ale po chvíli ticha vystúpil z auta muž s dlhým nožom, "na nič sme sa nepýtali a len sme sa snažili zmiznúť", dodal.

Letisko Malpensa po útoku na krátku dobu evakuovali a aktuálne lety zrušili alebo odložili. Po hodine a pol ale obnovilo normálnu prevádzku. Malpensa je väčšie z dvoch milánskych letísk a vzhľadom k ekonomickému významu tejto severotalianskej metropoly jedným z najfrekventovanejších v krajine.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu