Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Choroba ju takmer zabila, zostali jej len kýpte!

Charlotte sa musí naučiť opäť žiť Zobraziť galériu (3)
Charlotte sa musí naučiť opäť žiť

LONDÝN/BRATISLAVA - Ako všetky trojročné dievčatká aj Charlotte Nottová milovala vykrajovanie tvarov z cesta. Napriek tragédii, ktorá ju postihla v decembri, sa svojich obľúbených hier nemieni vzdať. Meningitída jej vzala všetky štyri končatiny a takmer ju zabila.

Dievčatko zatiaľ nechápe, prečo už nemôže behať okolo rodinného domu v Oxforde. Na druhej strane však odmieta byť skleslá a pre svojich rodičov Jenny a Alexa je neustálou inšpiráciou.

"Je neuveriteľné, ako rýchlo sa prispôsobuje. Bola taká statočná a už je opať plná energie," hovorí jej matka.

V polovici decembra si Charlottina matka všimla fialové znaky na jej hrudi. Spoznala príznaky meningitídy a zavolala záchranku. Charlotte okamžite previezli do nemocnice, napriek tomu došlo k multiorgánovému zlyhaniu. Po piatich dňoch jej prsty na rukách a nohách sčerneli a dostala otravu krvi, preto jej ich museli amputovať. Podarilo sa zachrániť už len lakte a kolenné kĺby.

"Asi štyri dni to vyzeralo, že Charlotte nemusí prežiť. Len som sedel pri jej posteli, hladil ju po vlasoch a hovoril jej: "Mama ťa miluje, otec ťa miluje, brat ťa miluje", znova a znova," vyznáva sa jej otec. Naštastie, Charlotte ochorenie prekonala a rýchlo sa zotavuje.

Rodiča však majú obavy, či sa jej nebudú deti v škole posmievať a či zapadne do kolektívu. Hlavná vec však pre nich je, že "stále máme nášho malého anjela".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu