Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zamietli žalobu poľského turistu, ktorý v Afrike neulovil slona

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľský turista, ktorému sa na dovolenke v Zimbabwe nepodarilo uloviť slona, nemôže počítať s odškodnením od cestovnej kancelárie, ktorá zájazd organizovala.

Jeho žalobu dnes zamietol súd v Poznani. Poslednou šancou neúspešného lovca je odvolanie, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Podnikateľ Waldemar I. vyčíta cestovnej kancelárii, že nezisťovali, či v oblasti, kam ho vzala na lov, slony skutočne sú. Podľa neho sa tam tieto zvieratá nevyskytovali.

To ale spoločnosť Jaworski Jagdreisen so sídlom v Nemecku, s ktorou sa klient na expedíciu vydal, odmietla. O tom, že v danej oblasti slony skutočne žijú, podľa nej svedčí to, že tam vidno ich exkrementy.

Podľa súdu v Poznani, ktorý sa prípadom zaoberal, je snaha Waldemara I. získať za nevydarený lov odškodnenie 37 tisíc (cca 9400 eur) nedôvodná.

"Skutočnosť, že turista v danej oblasti nestretol slona, nenasvedčuje tomu, že tam (slon) nebol. Pri cestách do Afriky to nemusí byť tak, že človek stretne takéhoto slona, akého očakáva a že lov vždy končí úspechom," uviedol sudca.

Sklamaný turista tak zrejme nezíska náhradu, ale musí ešte ku všetkému uhradiť súdne výdavky 2400 zlotých (cca 600 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu