Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Johannu (17) zabil náhodou, sex zašiel priďaleko

Mŕtvu Johannu našli v lese Zobraziť galériu (3)
Mŕtvu Johannu našli v lese

ŠTOKHOLM – Johanne (17) túžiacej po kariére modelky sa predstavil ako módny fotograf. Teraz tvrdí, že ju zabil nešťastnou náhodou, keď ich sex „zašiel priďaleko“.

S takouto obhajobou prišiel muž (37) z Blekingu na juhu Švédska, ktorého obvinili z vraždy dievčiny v auguste minulého roku. Muža navyše podozrievajú aj z hanobenia mŕtvoly a ďalšieho znásilnenia maloletej, ku ktorému malo dôjsť ešte z roku 2007.

"Sám vyhlásil, že Johannu zabil omylom pri sexuálnom styku, ktorý zašiel príliš ďaleko," povedal denníku Aftonbladet policajný hovorca Robert Loeffel.

Podľa prokurátorky Yvonne Rudinssonovej materiál z ich počítačov a mobilov dokazuje, že obaja mali krátky milostný vzťah. Johanna, ktorá snívala o kariére modelky, nadviazala cez internet kontakt s mužom, ktorý sa predstavil ako fotograf. Obsah jeho počítača poskytol ďalšie dôkazy potvrdzujúce, že bol v kontakte s veľkým počtom žien a v niekoľkých prípadoch predstieral, že je zástupcom módnej brandže. Na muža upozornili jeho príbuzní po tom, čo sa dopočuli od matky Johanny o zmiznutí jej dcéry.

Matka sa podľa denníka Aftonbladet obrátila na políciu po telefonáte od podozrivého, ktorý tvrdil, že dievča zabil. Johannu našli mŕtvu po veľkej policajnej akcii v zalesnenej oblasti na juhovýchode Švédska. Vyšetrovatelia zistili, že muž ju uškrtil vo svojom byte a jej tela sa potom zbavil v lese.

Psychiater po vyšetrení údajného páchateľa skonštatoval, že neexistuje žiadny dôvod na podozrenie, že muž trpí vážnou duševnou poruchou, informoval portál thelocal.se.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu