Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ako z Popolušky: Tri dcéry miloval, štvrtá bola menej ako pes!

John Foley a jeho nemilovaná dcéra Joanne
John Foley a jeho nemilovaná dcéra Joanne

LONDÝN/BRATISLAVA - Krutý otec mal 12 rokov zaobchádzať s dcérou ako s otrokom. Zatiaľ čo jej trom nevlastným sestrám prejavoval lásku a dával darčeky, Joanne zatváral do krabice, ťahal ju za vlasy a stúpal jej po rukách.

Po rokoch sa Joanne Foley (27) rozhodla zájsť na políciu. Príbeh modernej Popolušky teraz rieši súd v Exeteri, jej otec (73) čelí obvineniam z 13 prípadov krutosti na dieťati.

Keď mala Joanne päť rokov, rozpadlo sa manželstvo jej rodičov a ona zostala s otcom Johnom. Ten sa znovu oženil a narodili sa mu tri ďalšie dcéry. Pokým tie miloval, k Joanne sa vždy správal ako k psovi, ponižoval ju a degradoval. 

Kým ostatné sestry dostávali na Vianoce drahé darčeky, Joanne sa ušli potreby do domácnosti ako sú plastové nádoby a potom ju poslali do svojej izby. Na súde vypovedala, že celé jedno leto bola zatvorená v krabici a von smela, iba keď potrebovala ísť na záchod. Otcovi písala odkazy, v ktorých sa mu ospravedlňovala, aj keď nevedela, čo zlé urobila.

Otcova obhajkyňa poukázala na šťastné fotografie z rodinného albumu. Podľa Joanne to bolo celé iba šou, napríklad na Deň otcov jej dali napísať venovanie, v ktorom Foleyho opísala ako najlepšieho človeka na svete. 

Jedna z jej nevlastných sestier Sarah (22) uviedla, že Joanne bola outsider. Vždy musela robiť všetky práce, bolo to pre ňu ako žiť vo vojenskom tábore. Ostatné sestry jej nesmeli pomôcť. Otec na ňu kričal, že je škaredá a tučná. Podľa nej jej stúpal po rukách a točil ju za vlasy po miestnosti.

Joanne odišla z domu, keď mala 16-násť. Súd s obvineným pokračuje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu