Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Utopila päť detí a je nevinná!

HOUSTON - Pred piatimi rokmi šokovala Ameriku, keď utopila svojich päť detí vo veku od dvoch do siedmich rokov. Jedno za druhým držala pod vodou so šialeným výrazom v tvári, aby ich vraj ochránila pred satanom. Po rokoch však texaský súd vyriekol tento ortieľ: Andrea Yates je nevinná, pretože je psychicky chorá.

Andrea Yates sa tak už nevráti do väzenia, kam ju na doživotie uvrhol prvý verdikt z roku 2002. Znovuotvorenie procesu minulý rok však prinieslo novú možnosť - žena je šialená. Krkavčia matka tak skončí na psychiatrii. „Pozerám na toto všetko a rozmýšľam, že sme sa tomu mohli vyhnúť,“ povedal po verdikte exmanžel Russell Yates. „Andrea bola normálna a milujúca matka, ktorú zničila choroba. Áno, v ten deň bola pomätená,“ priznal otec mŕtvych detí.

Žena mala psychické problémy už predtým a dvakrát sa dokonca pokúsila o samovraždu. Podľa poroty preto nebola v ten osudný deň v roku 2001 pri zmysloch. Yates počkala, kým manžel odíde do práce, a potom Noaha († 7), Mary († 6), Johna († 5), Paula († 3) a Luka († 2) utopila vo vani.

Tento prípad vzbudil v Amerike zdesenie a na pretras sa dostala téma popôrodnej depresie, ktorej môžu matky podľahnúť. Obhajobu verdikt potešil. „Môj otec ma vždy učil, že netrestáme zvieratá bez príčiny. Rovnako tak nemôžeme potrestať bláznov, ktorí nevedia, čo robia,“ povedal obhajca Wendell Odom.

Obžalobu rozhodnutie znechutilo a podľa žalobcu Jospeha Owmbyho si aj chorá vrahyňa uvedomovala, že pácha zločin. Na porotu nezapôsobilo ani trojminútové ticho v sále, ktorým obžaloba demonštrovala čas trápenia topených detí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu