Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vyše 100 ľudí zahynulo v Bombaji pri sérii bombových útokov na železniciach

K útokom sa doteraz neprihlásila žiadna skupina.
K útokom sa doteraz neprihlásila žiadna skupina.

BOMBAJ - Viac ako 100 ľudí dnes zahynulo a najmenej 250 ďalších utrpelo zranenia pri siedmich explóziách na železničných staniciach a vo vlakoch v indickom meste Bombaj. Polícia potvrdila, že išlo o koordinované bombové útoky. Počet obetí sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude ešte zvyšovať.

Na staniciach vypukol chaos a úrady sa snažia určiť počet mŕtvych a zranených. K útokom sa doteraz neprihlásila žiadna skupina. Polícia spustila v krajine rozsiahle razie. Železnice pozastavili prevádzku v celom meste a vyzvali verejnosť, aby sa na staniciach nezdržiavala. Všetky mestá v Indii vyhlásili vysoký stav pohotovosti. Výbuchy údajne nasledovali rýchlo za sebou, čo je bežná taktika kašmírskych militantov, ktorí opakovane útočia na indické mestá.


Slovenská ambasáda monitoruje situáciu po výbuchoch
Slovenská ambasáda v Indii monitoruje situáciu po teroristických útokoch v Bombaj. Agentúre SITA to potvrdil chargé d´affaires Pavel Vizdal. Ambasáda je v kontakte so slovenským honorárnym konzulom v Bombaji ako aj s indickým ministerstvom zahraničných vecí. Zatiaľ žiadne bližšie informácie o útokoch a ich obetiach nie sú k dispozícii, zdôraznil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu